Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg talar om Natos fortsatta stöd till Ukraina. Hör mer i klippet. Foto: OLIVIER HOSLET/TT

Stoltenberg: Vi behöver höja ammunitionsmålen

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 februari inleds ännu ett försvarministermöte inom Nato i Bryssel, där även Sverige deltar. På måndagen håller generalsekreterare Jens Stoltenberg en presskonferens om mötet.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg talar om Natos fortsatta stöd till Ukraina. Han tar bland annat upp att Natoländerna planerar att öka sina mål för ammunitionslager, i och med att stor del av vapen och ammunition skickas till Ukraina.

– Vi behöver producera mer för att kunna leverera tillräckligt till Ukraina samtidigt som vi måste ha nog för att kunna försvara Natoländerna, säger han.

Inga tecken på fredsförhandling

Nato ser inga tecken överhuvudtaget på att Putin är redo att förhandla om fred, snarare är det en storoffensiv som väntar.

– Putin och Ryssland vill fortfarande kontrollera Ukraina, säger Stoltenberg.

Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M) väntas under mötet skriva under avtal om fördjupat försvarssamarbete med Nato.

Se hela pressträffen i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.