Vita husets stabschef John Kelly.

John Kelly svärs in som Trumps nya stabschef

Uppdaterad
Publicerad

John Kelly har svurits in som Vita husets nya stabschef, och Donald Trump förutser att han kommer göra ett ”enastående jobb” skriver AP. Och Kelly kommer börja sitt jobb i uppförsbacke.

Blockerade politiska förslag, starka interna motsättningar och en hoper utredningar mot olika medarbetare.

LÄS MER: Trump byter ut stabschefen

Ex-generalen John Kelly, USA:s president Donald Trumps nyutnämnda stabschef, börjar sitt nya jobb i brant uppförsbacke.

Det är efter en tumultartad vecka i Vita huset som Kelly tar över som stabschef efter sparkade Reince Priebus. Presidenten har gått till upprepade Twitterattacker mot justitieminister Jeff Sessions och vädrat sin frustration över att republikanerna i senaten misslyckats med att få igenom ett förslag till nytt sjukförsäkringssystem. Parallellt gjorde en annan ny chef i Trumps team, kommunikationschefen Anthony Scaramucci, grova utfall mot Trumps chefsstrateg Steve Bannon, samtidigt som Scaramucci hotade att säga upp all kommunikationspersonal på grund av alla läckor till pressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.