Johnson inlagd på sjukhus för provtagning

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson fick spendera natten på sjukhus för ny provtagning och observation. Enligt bostadsminister Robert Jenrick mår Johnson bra under omständigheterna.

-Han kommer att stanna på sjukhus så länge han behöver, men jag har hört att han mår bra och jag ser fram emot att ha honom tillbaka på nummer 10 så snart som möjligt, säger Jenrick till BBC under måndagsförmiddagen.

Det fattades beslut om den extra provtagningen då Johnson haft hög feber och fortsatta symptom av sjukdomen tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviruset.

”På hans läkares inrådan har han blivit inskriven på sjukhus för tester”, uppgav kansliet på Downing Street  i ett uttalande på söndagskvällen. Det underströks att det var en ”ren försiktighetsåtgärd”.  Johnson ska ha även ha passat på att tacka det brittiska sjukvårdssystemet för dess insatser under coronakrisen när han mottogs på sjukhuset.

Coronapandemin

Inte akut

Hans kansli säger att åtgärden inte är av akut karaktär, skriver BBC. Enligt en medicinsk expert som uttalat sig till CNN handlar förmodligen testerna om att analysera premiärministerns syresättning och hjärt- och lungfunktion.

Johnson leder fortsatt regeringsarbetet trots sjukhusvistelsen, men utrikesminister Dominic Raab kommer att vara ordförande vid ett regeringsmöte om virusutbrottet på måndagsmorgonen, enligt BBC.

Boris Johnsons partner, Carrie Symonds, har skrivit på Twitter att även hon har symptom som överensstämmer med covid-19, men att hon inte har testat sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet