Foto: TT

Prins Charles smittad av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens kronprins Charles har bekräftats smittad av coronaviruset, uppger det brittiska kungahuset. Han ska ha fått milda symptom och håller sig hemma på sitt slott i Skottland, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Han har visat milda symptom men är annars vid god hälsa och har jobbat hemifrån som vanligt de senaste dagarna”, skriver kungahuset i ett uttalande. 

Prins Charles fru Camilla, hertiginna av Cornwall, har också blivit testad men provet var negativt. Paret befinner sig nu i självisolering på slottet Balmoral i Skottland. Enligt källor till brittiska medier är de vid gott mod och prinsen är inte sängliggande.

Coronaviruset – Teckenspråk

Prins Charles, 71, och hertiginnan Camilla, 72, tillhör båda den riskgrupp som den brittiska regeringen uppmanat till att undvika sociala kontakter de närmaste 12 veckorna för att minska smittspridning och belastning av sjukvården.

Kungahuset skriver att det inte går att säga hur prinsen blivit smittad då han haft ett stort antal publika åtaganden de senaste veckorna.

Se senaste nytt om coronaviruset här

Antalet bekräftade fall i Sverige hittar du här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet