Gatorna har fyllts med människor i Manila efter att de har evakuerats från sina arbeten under jordbävningen. Foto: Aaron Favila/AP, @jangmaykel/EBU

Jordbävning i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

En jordbävning med magnituden 6,3 har drabbat Filippinerna. Kontorsbyggnaderna svajade i Manila – och minst åtta personer har dött och 20 har skadats. Gatorna i huvudstaden har fyllts med människor som evakuerats från sina arbeten.

En jordbävning med magnituden 6,3 inträffade i centrala Filippinerna under påskannandagen. Skalvets epicentrum var 60 km nordväst om huvudstaden Manila, med ett djup på 40 km. Och i staden flydde tusentals människor ut på gatorna.

Minst åtta människor dödades när hus rasade samman. Bland annat dog tre människor miste livet när ett fyrvåningshus kollapsade i staden Porac och två personer dog när ett hus föll samman i staden Lubao, säger provinsguvernören Lilia Pineda till tv-kanalen ABS-CBN.

– Vi tror att det fortfarande finns människor instängda i fyrvåningshuset, säger hon och tillägger att 20 personer har räddats och förts till sjukhus.

Skalvet har lett till strömavbrott, vilket försvårar räddningsarbetet när mörkret faller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.