Sydvästra Kinas Sichuan-provins drabbades av en jordbävning under torsdagsmorgonen. Foto: STR/AFP/TT

Jordbävning i Kina raserade hem och dödade minst två personer

Uppdaterad
Publicerad

En jordbävning raserade hem, dödade minst två människor och skadade dussintals under tidiga torsdagsmorgonen i sydvästra Kinas Sichuan-provins, rapporterar statliga medier.

Räddningsarbete pågick efter jordbävningen med en storlek på 6,0, rapporterar AP.

Det slog till imorse i Luxian-regionen på ett djup av 10 kilometer, sade den officiella nyhetsbyrån Xinhua. Statens programföretag CCTV uppger att 60 personer skadats, tre allvarligt, och 35 hus har kollapsat.

Tiotusentals hushåll saknar el, och invånarna uppmanas att hålla sig utomhus för att undvika fara vid eventuella efterskalv. Men enligt de lokala myndigheterna tros inga ytterligare större skalv inträffa.

Epicentret var cirka 200 kilometer sydost om Chengdu, provinshuvudstaden.

Västra Kina drabbas regelbundet av jordbävningar. En skalv på 7,9 i maj 2008 lämnade nästan 90 000 människor döda i Sichuan, många av dem i kollapsade skolor och andra dåligt konstruerade byggnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.