Hongkongs ledare Carrie Lam fick skjuta upp sitt tal till nationen efter att ha häcklats i parlamentet under onsdagen. Foto: TYRONE SIU/Reuters/TT

Kaos i Hongkongs parlament när Lam häcklades under tal

Uppdaterad
Publicerad

Hongkongs politiska ledare Carrie Lam fick skjuta upp sitt tal till nationen efter att ha blivit utbuad i parlamentet. Efter två försök att förmedla sitt budskap gav hon upp.

Flera oppositionspolitiker störde Carrie Lam genom att skrika och ropa ramsor när hon skulle öppna parlamentet under onsdagen, det rapporterar BBC.

”Fem krav, inte färre” skrek de högljutt. Flera bar ansiktsmasker, vilket kan ses som en protest mot det förbud som nyligen införts mot ansiktsmasker. Andra politiker visade upp plakat med bilder på Carrie Lam där hennes händer är blodiga.

Höll tal via video

Efter två försök att förmedla ett budskap till Hongkong gav Carrie Lam upp. Talet hölls sedan med hjälp av en förinspelad video. Där la Lam vikt på att betona sitt engagemang för ”ett land, två system”, som infördes efter att det brittiska styret av Hongkong upphörde, och att Hongkongs oberoende inte är acceptabelt.

Hon tillkännagav också förslag för att lösa bostadskrisen i Hongkong – som hon menar är den mest angelägna frågan om staden står inför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i Hongkong

Mer i ämnet