På bilder från platsen kan man se att flera gator är avstängda och att det är ett stort polispådrag på platsen. Foto: ERIC BARADAT/AFP & J. Scott Applewhite/AP

Polis död efter att ha rammats av bilist utanför Capitolium i USA

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser har blivit påkörda av en bil utanför den amerikanska kongressbyggnaden Capitolium i Washington D.C. En av poliserna skadades så svårt i attacken att han senare avled.

Föraren sköts av polis och kunde sedan gripas, rapporterar CNN med hänvisning till kongresspolisen.

Såväl gärningsmannen som de två poliserna fördes till sjukhus där gärningsmannen och en av poliserna sedan avled. Skadeläget för den andra polisen har inte bekräftats.

Bar kniv

På en pressträff efter dådet meddelade polis att gärningsmannen även var knivbeväpnad. Han ska inte vara känd av polis sedan tidigare och dådet rubriceras i nuläget inte som terrorrelaterat.

Incidenten ska ha skett på en sidogata till Capitolium.

Kongressbyggnaden Capitolium och intilliggande byggnader stängdes ned i samband med händelsen. På bilder från platsen kan man se att flera gator är avstängda och att det är ett stort polispådrag på platsen.

Flaggas på halv stång

Joe Biden har lämnat Washington och befinner sig på Camp David i Maryland tillsammans med ett säkerhetsteam.

Presidenten uppger i ett uttalande att han är förtvivlad över attacken.

Nancy Pelosi, talman i USA:s representanthus, har bestämt att det ska flaggas på halv stång vid Capitolium.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.