Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se evakueringen 28 meter upp i luften. Foto: TVE

Karusellen fastnade 28 meter upp i luften

Uppdaterad
Publicerad

”Raketen” var den nyaste attraktionen på tivolit i Palma på Mallorca. När den stannade på 28 meters höjd var stolarna upp och ner. Ett säkerhetssystem gjorde dock att de snabbt vändes till upprätt – och efter drygt en timme kunde tivolibesökarna ombord evakueras.

Vinden gjorde räddningsaktionen komplicerad, men till slut hade alla sju personer i åkattraktionen kunnat transporteras ned, en i taget. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Räddningstjänsten hade en stegbil som kunde nå upp till 30 meter och kunde precis nå de drabbade. Själva attraktionen sitter på en 60 meter hög stolpe som den åker upp och ned på.

Enligt spanska tv-bolaget Telecinco var stolarna vända upp och ned vid stoppet. Tack vare ett säkerhetssystem kunde de dock vändas tillbaka.

Den lokala polisen kommer nu att utreda om haveriet hade kunnat undvikas. Enligt Crónica Balear finns uppgifter om att den krånglat flera gånger tidigare.

Se evakueringen 28 meter upp i luften i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.