Gatorna ekar tomma i Hangzhou, där karantänregler infördes den 5 februari. Foto: Noel Celis/AFP/TT

Kinesisk man sprang maraton – i vardagsrummet

Uppdaterad
Publicerad

En kinesisk maratonlöpare, som suttit i hemkarantän i staden Hangzhou i en vecka på grund av coronavirusets spridning, tröttnade på stillasittandet. Han sköt ihop två bord i lägenhetens vardagsrum – och sprang ett femmilsmaraton runt dem.

”Jag har inte varit utomhus på flera dagar, och i dag står jag inte ut med att sitta still längre!” skrev löparen på sociala medier, enligt The Guardian.

Den improviserade löparbanan bestod av två bord som han sköt ihop i sitt vardagsrum. Ett varv runt borden motsvarade runt åtta meter.

Coronapandemin

Efter att mannen monterat en videokamera och startat en stegmätarapp, så att människor kunde följa hans maraton online, gick startskottet.

”Kändes underbart”

Nästan fem timmar senare hade han sprungit 6 250 varv.

”Jag sprang 50 kilometer på 4:48:44, jag svettades som en gris, det kändes underbart!” skrev han efteråt.

Hangzhou är huvudstad i provinsen Zheijang i östra Kina och har nära 10 miljoner invånare. Den 5 februari infördes karantänregler i staden för att hindra spridningen av coronaviruset. 159 fall har konstaterats i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet