Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lokalpolitikern Ahmad Omeirat som tillhör en av storfamiljerna i Essen upplever växande fördomar och hat i spåren av polisens nya klanstrategi. Foto: SVT

”Klandebatten förstör integrationsarbetet”

Uppdaterad
Publicerad

När tysk polis storsatsar på att bekämpa kriminella klaner hamnar ett hundratal storfamiljer med rötter i Libanon eller Turkiet i fokus. Medlemmar i de utpekade familjerna protesterar mot att polisens strategi stigmatiserar en hel folkgrupp.

Lokalpolitikern Ahmad Omeirat som tillhör en av storfamiljerna i Essen upplever växande fördomar och hat i spåren av polisens nya klanstrategi.

– Strategin skapar mycket problem för många med rötter i Libanon. Under de här två åren har många hört av sig och beklagat sig över inskränkningar, eller över frågor som de fått som sårat dem eller fått de känna sig skyldiga att försvara sig, säger Ahmad Omeirat som sitter i Essens stadsfullmäktige för De Gröna.

– Unga och barn har inga svar på frågorna om sin identitet. De blir överrumplade, och många känner sig uteslutna. Debatten om klaner har förstört mycket av de senaste årens integrationsarbetet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer