Finlands utrikesminister Pekka Haavisto. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/TT

Klart: Natomötet med Turkiet hålls i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan Finland, Sverige och Turkiet kommer att hållas i Finland. Det meddelar Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Knappt två månader efter att utrikesminister Ann Linde (S) och hennes finska kollega Pekka Haavisto skrivit under överenskommelsen med Turkiet, alltså den som gjorde att man till slut lade ner vetot mot ländernas Nato-ansökningar, så ska länderna nu ses igen. Och enligt Haavisto är det i Finland mötet ska ske.

Hans särskilda rådgivare Tomi Nyström utvecklar för SVT:

– Han har sagt att mötet kommer att hållas i Finland i augusti. Alla länderna vill att detta första möte ska ske så fort som möjligt och det kommer nog att hållas fler möten i de andra, säger han.

Nyström delger inte något exakt datum för mötet, men enligt uppgifter till Aftonbladet kan det hela äga rum den 26 augusti.

Mötet handlar om att etablera en mekanism som ska se till att länderna verkligen uppfyller det man kommit överens om i Madrid tidigare i somras. Medieuppgifter igår gjorde först gällande att mötet skulle hållas i Sverige men det dementerades senare av det svenska utrikesdepartementet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige och Nato

Mer i ämnet