Blodiga scener i Hongkong – man fick öra avbitet

Uppdaterad
Publicerad

Blodiga scener skakar Hongkong. I samband med protester i ett köpcenter utbröt tumult och en knivbeväpnad man gick till attack. Minst sex personer har skadats i våldsamheterna – en av dem fick en del av sitt öra avbitet, rapporterar South China Morning Post.

Kaos utbröt i ett köpcenter i Tai Koo-distriktet i Hongkong under söndagskvällen, lokal tid, rapporterar flera medier. Det var i samband med pro-demokratiska protester i köpcentret, där aktivister bildade en mänsklig kedja, som tumult uppstod. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

En knivbeväpnad man gick till attack och skadade minst fyra personer. Enligt South China Morning Post föregicks attacken av politiska diskussioner utanför köpcentret.

Protesterna i Hongkong

Fick öra avbitet

Tidningen rapporterar att minst sex personer skadades i våldsamheterna inne på köpcentret. En man som är lokalpolitiker i Hongkong fick en del av sitt öra avbitet, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till den lokala radiostationen RTHK.

Polisen har gripit den misstänkte knivmannen, skriver South China Morning Post. Även en journalist har gripits.

Flera demonstrationer

Slagsmål och vandalism utbröt i köpcentrum på flera håll i Hongkong under söndagen, där polis använt tårgas mot demonstranter.

Senast under lördagen greps över 200 personer efter våldsamma scener i staden. De pro-demokratiska protesterna i Hongkong har pågått sedan i juni. Demonstranterna kräver ökad demokrati och oberoende från Fastlandskina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i Hongkong

Mer i ämnet