Kraftig brand i Beirut: ”Folk springer från hamnen”

Uppdaterad
Publicerad

En större brand rasar i Beiruts hamnområde. Ett stort rökmoln stiger från platsen.

– Det är en stor brand och mycket svart rök. Den är enorm, säger Stina Blomgren, SVT:s Mellanösternkorrespondent på plats i Libanon.

– Människorna i Beirut är väldigt skrämda av det här. Folk springer från hamnen. Eftersom det bara gått fem veckor sedan explosionen så blir folk väldigt rädda.

”Är massiv”

Exakt vad som orsakat branden är i nuläget oklart. På bilder i sociala medier ser det inte ut att ligga några bostäder i närheten.

– Det vi vet är att det är ett magasin som innehåller däck och olja som har börjat brinna. Det finns uppgifter om att branden uppstått under en reparation, säger Stina Blomgren.

– Senast igår var det en brand i samma område. Då sa man att det var militären som brände skräp från olyckan. Men detta är mycket värre, den här branden är massiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.