Justin Trudeaus mamma och bror har fått sammanlagt närmare två miljoner svenska kronor från organisationen. Foto: Justin Tang/The Canadian Press/TT

Kritikstorm mot Trudeau – efter välgörenhetskontrakt

Publicerad

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kritiseras för att ha gett ett regeringskontrakt till en välgörenhetsorganisation – som tidigare betalat miljoner till Trudeaus familjemedlemmar.

Det stormar återigen runt Justin Trudeau.

Premiärministerns familjemedlemmar har tidigare fått betalt för att delta vid tillställningar som välgörenhetsorganisationen We Charity har anordnat.

Totalt handlar det om närmare två miljoner svenska kronor som har gått till Trudeaus mamma och bror, rapporterar kanadensiska tv-bolaget CBC.

Vill se brottsutredning

När sedan We Charity fick ett värdefullt regeringskontrakt i juni lät inte kritiken från oppositionen vänta på sig. Det konservativa oppositionspartiet anser bland annat att en brottsutredning borde inledas mot Trudeau, rapporterar CBC.

”Premiärministerns släktingar engagerar sig i en rad olika organisationer och ger stöd i många hjärtefrågor på eget initiativ”, säger premiärministerns stab i ett uttalande.

We Charity har med anledning av kontroversen uppgett att de drar sig ur kontraktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.