Kuwait vill stoppa homosexuella turister

Uppdaterad
Publicerad
I Kuwait föreslås nu ett test för att stoppa homosexuella turister från att ta sig in i landet. Men exakt hur testet kommer att se ut är oklart.

Redan i dag måste turister som vill besöka de så kallade GCC-staterna, vilka består av Bahrain, Qatar, Oman, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten, genomgå en hälsokontroll vid inresor till länderna, rapporterar nyhetssajten Gulfnews.com.

Men i Kuwait vill man nu gå ytterligare ett steg längre i kontrollen av landets besökare.

Testas vid inresa

Enligt chefen för landets hälsovårdsmyndighet, Yousuf Mindkar, vill man förvissa sig om att inga homosexuella finns bland de utländska besökarna, och vill därför utvidga den redan nu obligatoriska hälsokontrollen.

– Redan nu genomförs en rutinmässig hälsokontroll av turister vid inresa till GCC-länderna, men vi kommer att införa strängare åtgärder för att upptäcka homosexuella bland dessa. De kommer därefter att stoppas från att ta sig in i Kuwait eller i något annat GCC-land, sa Mindkar under gårdagen i ett uttalande till dagstidningen Al Rai.

Exakt hur gay-testet kommer att se ut är dock fortfarande oklart.

Hård lagstiftning

Redan i dag har Kuwait en hård lagstiftning där homosexuella handlingar kan bestraffas med tio års fängelse.

Även Bahrain, Saudiarabien, Oman, Qatar och Förenade arabemiraten betraktar homosexualitet som ett brott.

Saudiarabien är ett av de länder i världen där man som homosexuell kan bestraffas med döden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer