Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bild för bild: Så kollapsade stålbron i Baltimore Foto: StreamTime live

Två kroppar hittade i vattnet efter broraset i Baltimore

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats döda i sökarbetet vid den kollapsade stålbron i Baltimore i östra USA, uppger lokala myndigheter under en pressträff på onsdagen.

Sex byggnadsarbetare som befann sig på den 2,6 kilometer långa bron när ett fraktfartyg fick den att kollapsa tidigt på tisdagsmorgonen har sedan olyckan befarats döda enligt polisen.

Efter nästan två dagars sökande kunde lokala myndigheter bekräfta att två av dem hittats döda i närheten av bron, instängda i en pickup i Patapscofloden. Anhöriga har underrättats.

Brokollapsen i Baltimore

– Ett tragiskt fynd, sa Ronald L Butler från polisen i Maryland under en pressträff på onsdagen.

Baltimores borgmästare Brandon Scott framförde sina kondoleanser till de dödas familjer.

– Mitt hjärta, och hela Baltimores hjärta, är med er för alltid, sa han.

Två räddades ur vattnet

Polisen uppgav att de förmodade offren alla är nattarbetare anställda vid samma byggföretag, och kommer ursprungligen från länderna El Salvador, Guatemala, Honduras och Mexiko.

Ytterligare två byggarbetare kunde kort efter kraschen räddas upp ur vattnet. En fördes till sjukhus med allvarliga skador, men har blivit utskriven tidigare under onsdagen enligt polisen.

Fyra personer saknas fortfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brokollapsen i Baltimore

Mer i ämnet