Låga dödstal hos nordiska grannar

Publicerad

Dödstalen fortsätter att hålla sig på en blygsam nivå i Sveriges nordiska grannländer. I Norge rapporterades på torsdagen ett nytt dödsfall, i Danmark tre och i Finland inget nytt fall det senaste dygnet.

I Norge har totalt 236 människor avlidit med koppling till covid-19, enligt Folkehelseinstituttets dagliga rapport. 36 personer vårdas för närvarande på sjukhus. Under hela förra veckan rapporterades bara ett dödsfall och bara fem nya patienter lades in på sjukhus, enligt FHI.

I Finland rapporterar Institutet för hälsa och välfärd att det totala antalet personer som mist livet på grund av covid-19 är 313, samma antal som på onsdagen. Totalt 83 coronasjuka vårdas på sjukhus i landet.

Den danska myndigheten Statens Serum Institut rapporterar på torsdagen att ytterligare tre personer som testats positivt för covid-19 har avlidit det senaste dygnet. Totalt har 568 personer dött. Sammanlagt 110 personer vårdas på sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet