Läkare friad efter sju år i fångeskap i Burkina Faso

Uppdaterad
Publicerad

En 88-årig australisk läkare som hållits fången i Burkina Faso i mer än sju år har släppts, meddelar den australiska regeringen på fredagen enligt AP.

Kenneth Elliott, från staden Perth på Australiens västkust, uppges må bra och har återförenats med sin fru Jocelyn och deras barn, säger Australiens utrikesminister Penny Wong i ett uttalande.

Elliott och hans fru kidnappades av jihadister med al-Qaida-kopplingar i januari 2016 i norra Burkina Faso, där paret drev en medicinsk klinik. Jocelyn Elliott släpptes en månad senare.

Familjen uttrycker tacksamhet

Wong sade att den australiska regeringen och Elliottfamiljen har arbetat outtröttligt för att Kenneth Elliott skulle släppas fri. Hon redogjorde inte närmare för omständigheterna kring hans frigivning.

– Vi uttrycker vår lättnad över att dr Elliott är fri och tackar den australiska regeringen och alla som har varit inblandade under tiden för att säkra hans frigivning”, säger familjen i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.