Enligt källor till New York Post lämnade Deirdre Ball sin make Anthony Scaramucci bara några dagar innan hon födde deras andra gemensamma son. Foto: AP/TT/Twitter

Lämnades av höggravida frun – sedan fick Scaramucci sparken

Publicerad

Inom loppet av en vecka lämnade hans gravida fru honom – och födde deras andra son utan sin make närvarande. Sedan förlorade han jobbet som kommunikationschef. Anthony Scaramucci har haft ett par jobbiga veckor, rapporterar många amerikanska medier.

Efter bara tio dagar på jobbet som Vita husets kommunikationschef fick Anthony Scaramucci, 53,  sparken. Men det är inte bara yrkesmässigt, utan även i privatlivet som den nu före detta kommunikationschefen fått uppleva många bakslag på senaste tiden.

Enligt källor till New York Post lämnade Deirdre Ball, 38, sin make sedan tre år bara några dagar innan hon födde deras andra gemensamma son James. Pojken ska ha fötts måndagen 24 juli, två veckor för tidigt. Vid nedkomsten befann sig Scaramucci på regeringsplanet Air force one, för att senare samma dag se sin nye chef president Trump hålla ett politiskt laddat tal inför tusentals pojkscouter i West Virgina, skriver New York Times.

”Hon är trött på hans stora ambitioner”

En källa nära paret säger till New York Post att Deirdre gillade deras liv i New York, men inte var speciellt nöjd med flytten till Washington och makens ambitioner att göra allt för att få jobbet i Vita huset.

LÄS MER: Trump avskedar Scaramucci som kommunikationschef

”Hon är trött på hans stora ambitioner. De är så enorma att hon har tröttnat totalt. Hon har lämnat honom och ansökt om skilsmässa trots att de har två små barn ihop”, säger källan till tidningens skvallerspalt Page Six.

Deirdres advokat Jill Stone bekräftade under lördagen att Bell ansökt om skilsmässa, men säger till New York Daily News att det inte beror på makens nya jobb.

”Vem det nu var som uttalade sig om att så var fallet har fel. Det har ingenting att göra med skilsmässan. Det är en privatsak och hon fokuserar nu på barnen. Hon vill inte kommentera ytterligare och tänker inte göra det här till en cirkus”, säger advokaten till tidningen.

”Inget fan av Trump”

Paret gifte sig 2014, båda för andra gången. De jobbade ihop på Scaramuccis företag Sky Bridge Capital, som sysslar med hedgefonder och värdepapper. Scaramucci sålde sina andelar till ett kinesiskt företag tidigare i år, men Deirdre Ball står fortfarande som anställd i firman, enligt hemsidan.

LÄS MER: Trumps nya mediestrateg ger upp gamla åsikter

Anthony blev officiellt utnämnd till kommunikationschef för Vita huset 21 juli. Enligt Page Six var det inte något som Deirdre var överlycklig över.

”Hon är inget fan av Trump och har inte direkt stöttat Anthony och hans försök att ta sig in i Vita huset”, säger en källa till tidningen.

Det ryktades att Scaramucci ska ha skickat ett sms till sin då sedan ett par dagar separerade fru för att gratulera henne till födseln.

”Grattis, jag ber för vårt barn”, ska han ha skrivit, något som Balls advokat förnekar.

Twittrade om skilsmässan

Scaramucci har inte uttalat sig officiellt om skilsmässan, men skrivit ett par tweets som förmodas handla om den.

”Lämna civilpersoner utanför det här. Jag kan ta smällarna, men jag ber er att ha min familj i era tankar och böner och inget annat”, skriver han.

Efter att flera journalister försökt nå honom gick Scaramucci ut med att han inte ville lämna några fler kommentarer.

LÄS MER: Vita husets kommunikationschef i vulgärt angrepp mot kollegor

”Anthony vill fokusera på sina barn, sitt jobb för presidenten och det amerikanska folket. Det finns inget som är viktigare för honom. Jag vet inte vem Deirdre trodde att hon gifte sig med, men alla som känner Anthony vet att han är en väldigt ambitiös man”, säger en källa till Page Six.

Kallade Priebus schizofren

Bara några dagar efter att barnet fötts, torsdagen den 27 juli, ringde Scaramucci upp en reporter på tidningen New Yorker. I en numera berömd intervju gick han hårt åt sina kollegor, bland annat den dåvarande stabschefen Reince Priebus, som han kallade ”en jävla paranoid schizofren person”. Han sa också att han inte är lik Vita husets rådgivare Steve Bannon: ”Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk”.

Fyra dagar senare sparkades Scaramucci från posten som kommunikationschef i Vita huset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer