Händelsen ska ha utspelat sig på gymnasieskolan Highland High School i Palmdale, norr om Los Angeles.

En gripen efter skottlossning vid skola i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Kalifornien ryckte ut till en gymnasieskola i Palmdale efter larm om skottlossning. En elev ska ha blivit skjuten i armen, enligt polisen, och en misstänkt gärningsman är gripen.

Flera personer slog larm om att en beväpnad man befann sig på campus på Highland high school i Palmdale vid sju-tiden på morgonen lokal tid (17.05 svensk tid). Ett stort antal poliser, brandkår och ambulanspersonal rykte ut och en misstänkt person greps.

Polisen skriver på Twitter att en person blivit skjuten i armen och befinner sig på sjukhus. Tillståndet uppges vara stabilt.

En minderårig pojke är gripen och ett vapen har beslagtagits, enligt polisen. Den misstänkte skytten uppges vara en 14-årig elev på skolan, enligt AP. Även offret uppges vara en elev.

Skolan genomsökt

Strax efter klockan 18 svensk tid uppgav det lokala sheriffkontoret på Twitter att skolan var genomsökt och att en utredning pågår.

Tweet från sheriffkontoret i Los Angeles county. Foto: Twitter

En elev på skolan berättar för CNN att hon såg polisen rycka ut när hon körde till skolan.

– Några ungdomar sprang från skolan och säkerhetspersonal och poliser sa åt människor att åka hem, berättar eleven för CNN.

Falsklarm från närbelägen skola

Polisen i Palmdale fick även in ett larm om skottlossning vid en grundskola några kilometer från Highland high school. Men efter att ha sökt igenom skolan meddelade polisen att man inte funnit några bevis för att ett brott begåtts. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Palmdale har ungefär 150 000 invånare och ligger ungefär 6 mil norr om Los Angeles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.