På sociala medier visar vissa amerikaner likt Amanda Meyer hur de förstör sina vapen. Foto: Amanda Meyer

Efter Floridaskjutningen förstör de sina vapen på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste skolskjutningen i Florida har en trend växt sig stor på sociala medier. I videor och bilder visar vissa amerikaner hur de sågar isär sina vapen.

På alla hjärtans dag sköts 17 personer till döds i en skolskjutning i Florida, USA. Som en respons till den senaste skjutningen av många i landet har flera amerikaner postat videor och bilder på sociala medier under hashtaggar som #oneless och #onelessgun. Där visar de hur de tar sönder sina vapen.

– Om jag säljer det här vapnet kan det hamna i händerna på en vanlig person, en massmördare eller ett självmordsoffer. Det finns inte en chans att jag vet vart det hamnar, särskilt om det byter ägare några gånger. Det enda sättet som gör att jag kan vara säker på att det här vapnet inte skadar någon är om det inte längre existerar, säger Amanda Meyer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.