Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tigran Feiler: Oron och spänningarna ökar i Brasilien Foto: SVT/Reuters

Utrikeskorrespondenten: Spänningen ökar i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna från högernationalisten Bolsonanos anhängare verkar tillta i stryrka. Nu har in- och utfarterna mot São Paulos största flygplats Guarulho blockerats och delar av flygtrafiken ligger nere. 

– Det här handlar om att många anhängare till Bolsonaro inte godkänner valresultatet, säger SVT:s utrikeskorrespondent Tigran Feiler.

Över ett dygn har gått sedan det stod klart att vänsterledaren Lula da Silva vunnit valet i Brasilien – och president Jair Bolsonaro har fortfarande inte sagt ett ord om förlusten.

Oron och spänningarna ökar

Redan på valnatten blockerade lastbilschaufförer vägar runt om i landet i protest mot Lulas valseger. Tystnaden från presidenten i kombination med gatuprotesterna och blockaderna gör enligt Tigran Feiler att oron och spänningarna ökar.

– Det här är en märkligt lång tystnad från Bolsonaro som ingen riktigt vet vad den beror på, säger han till Morgonstudion.

Hör mer från Tigran Feiler i klippet ovan

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.