Utrikesminister Sergej Lavrov kräver också att man få ta del av prover av nervgiftet.

Lavrov om förgiftade ex-spionen: Skyll inte på Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland bör inte få skulden för förgiftningen av den tidigare ryska spionen Sergej Skripal. Det säger ryske utrikesministern Sergej Lavrov, enligt nyhetsbyrån AP.

I går sade Storbritanniens premiärminister Theresa May att brittiska regeringen anser att det är högst troligt att Ryssland är inblandade i förgiftningen av den före detta ryske agenten och hans dotter.

Lavrov säger också att Ryssland endast kommer att samarbeta med Storbritannien om man får ta del av prover av nervgiftet som Skripal ska ha utsatts för.

Den före detta ryske agenten Sergej Skripal, 66, och hans dotter Julia Skripal, 33, hittades medvetslösa i brittiska Salisbury efter att ha utsatts för ett nervgift, troligtvis på en krog, den 4 mars. Deras tillstånd beskrivs fortfarande som kritiskt men stabilt.

Enligt ryska nyhetsbyråer har ryska utrikesdepartementet också kallat till sig den brittiska ambassadören för samtal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.