FBI:s kriminaltekniker utreder i Ariel Castros hus där tre förvsunna kvinnor misstänks ha hållits fånga under tio års tid. Foto: Scanpix

Likhundar söker i Castros trädgård

Uppdaterad
Publicerad

Polis har sökt med likhundar och grävt i den 52-årige skolbusschauffören Ariel Castros trädgård efter att man hittat tre kvinnor som misstänks ha hållits fångna i huset under tio år. Samtidigt hoppas man nu på nya ledtrådar om en fjärde kvinna som försvann i området för sex år sedan.

Under onsdagen ska Ariel Castro och hans två bröder som misstänks ha varit inblandade i kidnappningen höras av polisen. De tre återfunna kvinnorna Amanda Berry, Gina DeJesus och Michelle Knight återförenades i går med sina familjer.

Enligt SVT:s korrespondent Stefan Åsberg på plats i Cleveland hoppas man i dag få veta vilka misstankar och åtal som kan komma att riktas mot männen. Det kan även röra sig om mord.

Kvinnor instängda i USA

– Man misstänker att flickorna har fött flera barn som inte finns kvar i huset, säger Stefan Åsberg.

Amanda Berry hittades tillsammans med sin 6-åriga dotter som ska ha fötts i huset.

En fjärde kvinna söks

I går väcktes även hoppet för en familj vars fjortonåriga dotter försvann i samma område som Castro bor i för sex år sedan. Efter att man konstaterat att flickan inte fanns bland de återfunna kvinnorna hoppas man nu att fallets uppdagande ska ge ledtrådar om hennes försvinnande, skriver CNN.

De fyra kvinnorna ska alla ha rövats bort inom en radie på 6 kilometer och trots det har ingen av dem hittats förrän nu. Nu  riktas kritik mot polisens utredare som utan resultat inte kunnat hitta ett samband mellan tonåringarnas försvinnande.

Granne har sett naken kvinna

Uppgifter kommer från flera grannar som vid flera tillfällen har ringt polisen angående Castros förehavanden. En granne säger att hennes dotter såg en naken kvinna krypa på alla fyra på husets bakgård för två år sedan – en annan har ringt polisen efter att ha hört en kvinna bulta på dörren och upptäckt att plastpåsar täckte fönstren, rapporterar AP.

Polisen ska ha besökt huset vid båda tillfällen men gått sin väg utan att ha kommit in i huset. Men enligt stadens säkerhetschef har utredarna inga uppgifter i registren om någon kriminell aktivitet i huset.

Lås på källaren

Ariel Castros son Anthony Castro berättar för tidningen Daily Mail att pappan hade lås på dörrarna till källaren, vinden och garaget. Sonen ska inte haft en aning om att kvinnorna hölls fångna i huset.

Han säger att fadern så sent som i april frågade honom om han trodde att man någonsin skulle hitta Amanda Berry.

När sonen svarade att ha trodde att Berry antagligen var död eftersom hon varit borta så länge sade fadern:

– Jaså, tror du verkligen det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor instängda i USA

Mer i ämnet