• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Sprider 5G virus och har ett pedofilnätverk infiltrerat ett möbelföretag? Hör om tre konspirationsteorier som sprids i sociala medier nu. Foto: SVT Arkiv/Storyblocks

Lista: Tre konspirationsteorier som sprids under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Dold barnsexhandel, hemliga meddelanden från Britney Spears och 5G:s mörka hemlighet. Konspirationsteorierna flödar under coronapandemin. Här är tre konspirationsteorier som sprids just nu.

SVT Nyheter bad Kent Werne, journalist och författare till boken ”Allt är en konspiration”, förklara vad som egentligen ligger bakom alla nya konspirationsteorier.

– Det är förstås helt galet, säger han.

Se Kent Werne förklara konspirationsteorierna i klippet här ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.