Foto: TT/EPA

Livestreaming har ökat i popularitet under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har skapat en ny trend i världen. Livesändningar som sänder bland annat naturstreams och musikstreams har ökat i popularitet, enligt en sammanställning från företaget StreamElements.

Livestreaming har varit en uppgående trend under flera år men under coronapandemin tog det verklig fart.

Streamingtjänsten Twitch, som bland annat livesänder musik, konst, resestreams och naturstreams, hade fem miljarder visningstimmar det andra kvartalet i år. Det är en ökning med 56 procent från det första kvartalet. Och om man jämför det med det andra kvartalet 2019 är det en ökning med två miljarder visningar.

Coronapandemin

Naturstreaming ökar i popularitet

Kategorin ”Resa och utomhus” har varit en av de mest populära kategorierna sedan tidigare. Men på grund av att färre reser under pandemin har det ersatts med naturstreaming – som är en favorit hos många.

Där har bland annat Nordens Ark i Bohuslän hängt på trenden och startat en streamingtjänst på Twitch.

Facebook gamings satsning

Även streamingtjänsten Facebook gaming har ökat markant med hela 75 procent mer andra kvartalet än första i år. Facebook gamings höga ökning tros bero på internationell marknadsföring, satsning på gamingappar och kändisturneringar.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet