Foto: TT

Löfven: En attack mot demokratiska Europa

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven säger till SVT Nyheter att regeringen följer händelsen och underrättar sig om svenskar på plats.

Löfven kommenterar hur Bryssel ännu en gång drabbats av terrorn.

– Bryssel har drabbats av terrordåd och även om omfattningen inte är fullt känd så finns uppgifter om döda och skadade. Det är en attack mot det demokratiska Europa. Vi kommer aldrig att acceptera att terrorister angriper våra öppna samhällen. 

Terrorn i Bryssel

– Regeringen följer situationen minut för minut. Vi underrättar oss om omfattningen av dåden och hur svenskar på plats berörs av händelserna, säger Stefan Löfven till SVT Nyheter.

”Terrorismen måste bekämpas”

Moderatledaren Anna Kinberg Batra kommenterar händelserna i Bryssel på mikrobloggen Twitter. Hon skriver:

”Fasansfulla attentat i Bryssel, mot människor och familjer men också mot vårt samhälle och vår öppenhet. Terrorismen måste bekämpas”.

Även inrikesminister Anders Ygeman (S) lämnar sin första kommentar på mikrobloggen och skriver:

”Återigen attackeras friheten och öppenheten i Europa. Vi får aldrig vika ner oss för terror och våld. Våra tankar går till de drabbade”.

”Avskyvärda attentat”

Även föräldralediga centerledaren Annie Lööf förfäras över det som hänt i dag.

”Fruktansvärda och avskyvärda attentat som nu skett på flygplatsen och i tunnelbanan i Bryssel. Mina tankar går till offren och de anhöriga.”

Även Kristdemokraternas Ebba Busch Thor kommenterar händelserna:

”Fruktansvärda nyheter fårn Bryssel om attentatet på flygplatsen. Mina tankar går till offren och deras anhöriga”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet