Statsminister Stefan Löfven i Bryssel tidigare i juli. Foto: Wiktor Nummelin/TT

Löfven: På tiden att vi får en kvinna på den posten

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven är positiv till EU-parlamentets val av tyska Ursula von der Leyen som EU-kommissionens ordförande. ”Det är bra att ledningen för EU:s institutioner nu kommer på plats”, säger han i ett skriftligt uttalande.

Statsminister Stefan Löfven (S) välkomnar att den tyska kristdemokraten Ursula von der Leyen blir EU-kommissionens nya ordförande.

”Det är på tiden att vi får en kvinna på denna viktiga position. Det är bra att ledningen för EU:s institutioner nu kommer på plats så att vi kan fortsätta arbetet med de stora framtidsfrågorna som fler schyssta jobb, klimatet, migrationen och säkerheten. För ett EU där människors vardag blir bättre och där vi tillsammans står upp för våra gemensamma värderingar”, säger Löfven enligt ett skriftligt uttalande till TT.

”Nu kommer regeringen att inleda diskussioner med den tillträdande ordföranden om den svenska kommissionären och fördelning av portföljer. Vi kommer självklart bidra till att det blir en jämställd kommission.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.