Emmanuel Macron Foto: TT/Reuters/CHRISTIAN HARTMANN

Macrons kampanj bekräftar hackerattacker

Uppdaterad
Publicerad

Den franska presidentkandidaten Emmanuel Macrons kampanj bekräftar att den har blivit utsatt för minst fem avancerade hackerattacker sedan januari. Men i inget av dessa fall ska angriparna ha lyckats stjäla data, hävdar man.

”Det är ingen slump att Emmanuel Macron, som är den enda progressiva kandidaten som finns kvar i valet, är den främsta måltavlan”, skriver hans parti En marche (På väg) i ett uttalande.

Uttalandet kommer efter att cybersäkerhetsföretaget Trend Micro sagt att Macrons kampanj attackerats av hackare från Ryssland, på ett sätt som har stora likheter med de hackerattacker som riktades mot Demokraterna under det amerikanska presidentvalet.

Enligt Opinionways senaste mätning leder den oberoende mittenkandidaten Macron över Nationella frontens presidentkandidat Marine Le Pen, med 60 procent av rösterna jämfört med 40 procent för Le Pen, inför den andra och avgörande valomgången den 7 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentval i Frankrike 2017

Mer i ämnet