När polisen till slut fick stopp på bussen i utkanten av Milano uppehöll några av dem kaparen. Foto: Daniele Bennati/AP/TT

Man kapade skolbuss i Milano – bussen sattes i brand

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss med 51 barn kapades under onsdagen i Milano. Kaparen, en busschaufför som nu är gripen, satte bussen i brand samband med gripandet. Ingen ska vara allvarligt skadad. Kaparen själv ska ha sagt att han kapade bussen i protest mot att migranter dör på Medelhavet, rapporterar AP.

Enligt AP körde mannen bussen i närmare en timme. En högt uppsatt polis säger att kaparen hotade passagerarna genom att bland annat säga att ”ingen kommer att överleva”.

Medan ett av barnen på bussen ringde en förälder lyckades en vuxen passagerade slå larm till myndigheterna om händelsen. Efter det satte polisen upp väghinder på flera platser.

Lyckades evakuera passagerarna

När polisen till slut fick stopp på bussen i utkanten av Milano uppehöll några av dem kaparen, medan andra krossade en ruta längst bak på bussen för att föra ut alla passagerare i säkerhet. När bussen evakuerades tände kaparen eld på bussen.

Flera till sjukhus

Enligt AP ska kaparen själv ha sagt att han kapat bussen i protest mot att migranter dör på Medelhavet.

Några av passagerarna fick behandlas på sjukhus, till största del på grund av skärskador som uppstod i samband med att de evakuerades från bussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer