• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Enligt studien känner män också att de har rätt till vissa privilegier i större utsträckning än vad kvinnor gör. Foto: TT

Män mer narcissistiska än kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Män tenderar att vara mer narcissistiska än kvinnor och som ett resultat av det är de också mer benägna att utnyttja andra.

Det visar en amerikansk studie som analyserat sammanlagt 475.000 människor under tre årtionden. Resultaten gällde för alla åldersgrupper och generationer.

Forskarna vid Buffalo School of Management analyserade bland annat över 355 artiklar och doktorsavhandlingar, och undersökte tre aspekter av narcissism: ledarskap och auktoritet, exhibitionism samt känslor av vad man anser sig ha rätt till. Enligt studien känner män också att de har rätt till vissa privilegier i större utsträckning än vad kvinnor gör.

Resultaten kommer att publiceras i Psychological Bulletin Journal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.