Säkerhetsstyrkorna låter meddela att de blev konfronterade på ett våldsamt sätt vid parlamentet och uppmanar via Twitter människor att hålla sig borta från området. Foto: Reuters

Många skadade i sammandrabbningar i Beirut

Uppdaterad
Publicerad

Kravallpolis har drabbat samman med demonstranter i närheten av parlamentet i Libanons huvudstad Beirut. Armén har kallats ut för att återställa lugnet.

Över 140 människor har skadats, enligt Röda Korset.

Oroligheterna tog fart i samband med en demonstration och det har använts tårgas och vattenkanoner för att skingra folkmassan, som har använt olika tillhyggen och skjutit mängder av fyrverkerier mot kravallpoliser.

Röda Korset i Libanon rapporterar på Twitter att över 140 människor har skadats, av vilka ett 80-tal har förts till sjukhus.

Landets president Michel Aoun har beordrat ut armén för att återställa lugnet.

Uppmaning via Twitter

Säkerhetsstyrkorna låter meddela att de blev konfronterade på ett våldsamt sätt vid parlamentet och uppmanar via Twitter människor att hålla sig borta från området.

Inrikesminister Raya el-Hassan skriver på Twitter att det är oacceptabelt att demonstranter attackerar säkerhetsstyrkorna och vandaliserar privat egendom.

Flera andra demonstrationer

Mindre våldsamma demonstrationer hölls på andra håll i Beirut. Vid en av dem bars det fram en stor banderoll med budskapet att ”om folket går hungrigt kommer det att äta sina makthavare”.

Protester mot det politiska etablissemanget och korruption, bristande samhällsservice och religiösa motsättningar har pågått i landet i närmare tre månader. I torsdags urartade demonstrationer utanför den libanesiska centralbanken i kravaller, till följd av ett missnöje med att bankerna begränsat åtkomsten till många libanesers sparade tillgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.