Klippet publicerades av webbtv-kanalen Chouf TV, dit sångerskan Imane Bent El Howat var inbjuden för att framföra sin nya låt, Lbnat Kamouniat.
Ordet kamouniat syftar på processen där kryddan kummin gnuggas för att extrahera doften. Formuleringen har tolkats som en metafor för, just det – att kvinnor måste behandlas illa för att de ska komma till sin rätt.
I låttexten sjunger sångerskan bland annat att ”en örfil sätter stämningen” och ”min man slår mig men han låter ingen annan slå mig”.
– Hur ska en kvinna veta att hennes man är svartsjuk och att han älskar henne om han inte slår henne då och då? Många kvinnor blir slagna av sina män och är nöjda med det, säger sångerskan i en intervju efter framförandet.
”Fler håller med än säger emot”
– Det är chockerande, men jag är inte förvånad, säger Nazzera Bouazzaoui till SVT Nyheter.
Hon är initiativtagare till ett nätverk i Nordafrika och Mellanöstern som arbetar för att förbättra bilden av kvinnor i media, WMM.
– Många håller med henne, helt klart. Det märks i kommentarsfälten på Facebook och Youtube – de som håller med är betydligt fler än de som säger emot, säger Nassera Bouazzaoui.
Gav sminktips för blåmärken
Marockanska mediers problem att hantera ämnet mäns våld mot kvinnor har tidigare skapat stora rubriker. Förra året var det TV-kanalen 2M, ett av Marockos största mediahus och delvis ägt av den marockanska staten, som hamnade i blåsväder.
I samband med FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor, den 25 november, gav en programledare då kvinnor tips på hur de kan sminka över blåmärken i ansiktet.
Programmet väckte en kritikstorm, och tv-kanalen bad senare om ursäkt.
LÄS MER: TV-kanal sminktipsade misshandlade kvinnor
Sex av tio kvinnor utsatta för våld
Våld mot kvinnor är ett utbrett problem i kungadömet Marocko och en del andra länder i Nordafrika och Mellanöstern. I en rapport utförd av den marockanska regeringen 2009 -2010 svarade mer än 6 av 10 kvinnor mellan 18 och 64 år gamla att de hade utsatts för våld under det senaste året. I 55 procent av fallen var kvinnorna gifta med sina förövare.
Vissa framsteg har gjorts under de senaste åren, och flera lagförslag som kriminaliserar våld och trakasserier mot kvinnor har lagts fram sedan den nya konstitutionen infördes 2011.
Men förslagen kritiseras av människorättsorganisationer för att vara otillräckliga, dels eftersom de sällan når kvinnor som lever i våldsamma äktenskap.
Justitieministern: ”Lättare att skilja sig”
Och det finns anledning att ifrågasätta den politiska viljan.
När justitieminister Mustapha Ramid intervjuades av franska Mediapart förra året, sa han bland annat att han inte ser hur våldtäkt mellan man och hustru skulle kunna behandlas av rättssystemet.
– Om en kvinna inte accepterar sin mans önskan är det lättare för henne att skilja sig istället för att rapportera det till polisen, sa justitieministern.
”Guds lag står över människans lag”
Nassera Bouazzaoui ser liknande attityder överallt i det marockanska samhället, och menar att sångerskan Imane Bent El Howats nya låt sätter fingret på ett av landets stora problem – banaliseringen av mäns våld mot kvinnor.
– Guds lag står fortfarande över människans lag, och i koranen finns en vers som tydligt talar om att bestraffa kvinnor om de inte lyder sina män. Vi är många kvinnonätverk i Marocko som försöker ändra tolkningen av den versen, men det tar lång tid att ändra attityder, säger hon.