Åklagaren Audrey Strauss presenterar misstankarna mot Ghislaine Maxwell (t. h.) i samband med gripandet av henne i början av juli. Foto: TT

Åklagaren anser Ghislaine Maxwell flyktbenägen

Uppdaterad
Publicerad

FBI tvingades bryta sig in i Ghislaine Maxwells bostad när de skulle gripa henne. Det anser åklagarsidan är besvärande för henne, och att hon inte bör släppas mot borgen.

Det brittiska societetslejonet Ghislaine Maxwell vägrade att öppna när den federala polisen FBI begärde att hon skulle komma ut ur sin bostad i New Hampshire vid gripandet den 2 juli.

I stället kunde agenterna genom ett fönster se hur hon försökte fly in i ett annat rum och stänga dörren efter sig. Polisen bröt då upp dörren och grep henne, misstänkt för att ha lockat minderåriga flickor till sin tidigare partner och bundsförvant – den senare avlidne affärsmannen och sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

Åklagarsidan: Bör inte släppas mot borgen

Uppgifterna om gripandet framgår i domstolshandlingar som lämnats in av åklagarsidan, som anser att Maxwell inte bör släppas mot borgen i väntan på rättegång. Åklagarna befarar att hennes beteende vid gripandet tyder på att hon kan försöka att fly.

Hade tre olika pass

I bostaden hittade polisen en mobiltelefon inlindad i folie, och hon har dessutom tre olika pass, vilka skulle kunna användas för att fly landet.

Maxwell förnekar med kraft alla anklagelser mot henne, och hennes advokater hävdar att det inte råder någon risk för att hon flyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.