En sjukdomsmärkt John McCain inför en omröstning i senaten. Bilden togs i december 2017, sedan dess har hälsan förhindrat den republikanske senatorn från att besöka Capitol Hill i Washington. Foto: Aaron Bernstein,TT/Reuters

McCain avbryter cancerbehandlingen

Uppdaterad
Publicerad

Den republikanske senatorn John McCain avbryter nu sin cancerbehandling, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

”Med sedvanlig viljestyrka har John valt att avbryta sin medicinska behandling” , skriver 81-åringens familj i ett pressmeddelande.

Nästan exakt ett år efter att John McCain meddelade att han drabbats av en aggressiv form av cancer i hjärnan, väljer den dekorerade veteranen från vietnamkriget nu att ge upp kampen mot sin dödliga sjukdom.

”John har redan överlevt längre tid än någon väntat sig” fortsätter familjen.

Siktade på presidentposten

Arizona-senatorn McCain, som besegrades av Barack Obama i 2008 års presidentval, har på senare tid gjort sig känd som en av president Trumps starkaste kritiker inom det republikanska partiet. 

Märkt av sin sjukdom och cancerbehandlingen har McCain dock inte kunnat vara på plats på Capitol Hill hittills i år, skriver Reuters. Mycket talar för att Washington-besöket i december 2017 blev den stridbare senatorns sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.