Under måndagen föddes Prins Harrys och hertiginnan Meghans första barn. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

Hertiginnan Meghan och prins Harry har fått barn

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien har fått en ny kunglig bebis, efter att prins Harrys fru Meghan, hertiginnan av Sussex, fött parets första barn. Pojken blir den sjunde personen i den brittiska tronföljden. Hans namn har ännu inte tillkännagivits.

– Det här är den mest fantastiska upplevelsen, säger prins Harry.

Enligt ett officiellt uttalande från det brittiska kungahuset ska barnet ha kommit klockan 05.26 på måndagsmorgonen och prins Harry ska ha varit med.

Strax efter att nyheten släpptes mötte prins Harry pressen.

– Det är en väldigt frisk pojke. Och mamma och bebisen mår otroligt bra. Det har varit den mest fantastiska upplevelsen jag kunnat tänka mig, sa en märkbart överväldigad prins.

– Vi är båda överlyckliga och är så tacksamma över all kärlek och allt stöd från alla därute.

Inget officiellt namn ännu

Barnet, vars namn ännu inte tillkännagivits, kommer att visas upp för media inom några dagar.

– Vi tänker fortfarande på namn. Graviditeten gick lite över tiden, så vi har haft lite tid att fundera på namnet. Precis som planerat tror vi att vi, som familj, kommer träffa er om två dagar för att kunna dela det här med er, så att alla kan se bebisen, säger prins Harry.

parets officiella Instagramkonto skriver man att pojken vägde drygt 3 260 gram när han föddes.

På parets officiella instagramkonto skriver man att barnet vägde drygt 3 260 gram när han föddes. Foto: Skärmdump

Paret berättade i oktober 2018 att de väntade barn denna vår, men höll datumet för den beräknade födelsedagen hemligt. Enligt BBC har paret inte velat ta reda på barnets kön på förhand.

Den före detta skådespelerskan Meghan, som tidigare bar efternamnet Markle, blev känd för sin roll i den amerikanska tv-serien ”Suits”. Hon och prins Harry började träffas i juli 2016 efter att gemensamma vänner presenterat dem för varandra. De gifte sig i maj 2018.

Pojken som föddes i dag är drottning Elizabeths åttonde barnbarnsbarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.