Mellanöstern ska vara kärnvapenfri

Uppdaterad
Publicerad

USA och Egypten för samtal om en plan för att göra Mellanöstern till en kärnvapenfri zon som ett led i att blockera det iranska kärnprogrammet, rapporterade tidningen Wall Street Journal på lördagen.

Tidningen hänvisade till icke namngivna källor inom USA:s regering, som uppgav att Vita huset vill bygga på ett icke bindande avtal som följde på en FN-genomgång av ickespridningsavtalet 1995.

Källorna påpekade dock att de inte förväntar sig resultat av samtalen om den kärnvapenfria zonen förrän det skett stora framsteg i de palestinsk-israeliska fredssamtalen.

Uppgifterna kan dock leda till spänningar mellan USA:s president Barack Obama och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Israel förutsätts ha kärnvapen, även om landet aldrig bekräftat det offentligt.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.