Foto: SVt/Instagram

Mette är ”sticknings-influencer”: Det har blivit trendigt att sticka

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Bernie Sanders vantar spridits som en löpeld på sociala medier är hela världen plötsligt inne på stickning. Men enligt ”sticknings-influencern” Mette från Danmark så har det varit trendigt åtminstone under hela 2020.

– De som redan stickade stickar ännu mer under lockdown och de som inte stickat tidigare har börjat sticka nu, säger Mette Wendelboe Okkels, som driver ett instagramkonto om stickning.

Mette Wendelboe Okkels har stickat sedan hon var barn. För fem år sedan startade hon upp ett konto på Instagram där hon delade med sig av sina stickade verk, som hon främst stickade åt sitt barn.

Fem år senare har Mette nästan en halv miljon följare från hela världen på sitt konto.

– Jag får förfrågningar från Sverige, Tyskland, Australien, Japan, Korea. Alla vill sticka, säger Mette.

Och hon har märkt att intresset ökat särskilt under pandemin.

– Jag har märkt en större efterfrågan på mönster som vänder sig till unga och nybörjare. Och jag har också sett det på mina sociala medier. Vänner som jag aldrig någonsin skulle tänka sig vara intresserade av att sticka har börjat sticka.

Varför stickar så många nu? Starta videon för att höra Mette om stickningsboomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.