Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Mia Parnevik: Kommer inte sova mycket

Uppdaterad
Publicerad

Mia Parnevik som bor i Jupiter nära West Palm Beach i Florida är just nu med sin make, golfspelaren Jesper Parnevik i Kalifornien. Kvar därhemma väntar huset och barnen. – Jag önskar jag var hos dem, säger hon till SVT Nyheter.

Mia Parnevik och hennes make Jesper Parnevik är oroliga för sitt hus och sina barn, berättar Mia för SVT Nyheter.

– Vi har varit med om en orkan kategori två förut men aldrig en fyra. En tvåa ställde till med fruktansvärda skador, vi hade bortblåsta kylskåp på tomten och vår båt låg inne hos grannen. Andra grannar hade jättestora båtar som blåst ned i poolen, det är livsfarligt för de blåsande föremålen blir som vapen, säger Mia Parnevik.

”Kommer inte sova”

Paret Parneviks barn är kvar i Florida men har lämnat huset och är nu i tryggt förvar hos Mias väninna Elin Nordegren, golfproffset Tiger Woods exfru.

– Jag önskar jag var hos dem, jag kommer inte sova mycket i natt, säger Mia Parnevik.

Svenske golfproffset Richard S Johnson, som också bor vid vattnet i Jupiter, har evakuerats från sitt hem i väntan på att orkanen Matthew kommer slå till mot den amerikanska kusten.

Richard S Johnson och hans familj har åkt till ett hus någon kilometer inåt landet där de kommer att spendera natten. Deras hus är klassificerat med en så kallad obligatorisk evakuering eftersom det inte är säkert att stanna så nära vattnet vid en orkan.

– Vi bor precis vid vattnet så det kändes lite väl offensivt att stanna. På grund av klassificeringen så hade vi heller inget val, säger han till SVT Nyheter.

”Räknar med att båten försvinner”

Richard S Johnson är mest orolig för att vattennivån ska höjas radikalt.

– Höjs den med två meter har vi vattnet i huset.

Han berättar också att bensinen tagit slut så de försöker undvika att använda bilen. I morgon räknar de med att åka till huset och se hur det har gått.

– Jag räknar med att båten försvinner i alla fall, säger Richard S Johnson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Orkanen Matthew

Mer i ämnet