”Folk är förbryllade över vad som händer”, säger Mohammed Shafique, chef på hjälporganisationen Ashiana. Foto: Filip Huygens

Minoritetsgrupper hårt drabbade av covid-19 i Storbritannien

Publicerad

Det har visat sig att coronaviruset drabbat minoritetsgrupper särskilt hårt i Storbritannien. Nazir Afzal förlorade sin bror i sjukdomen.

– För två, tre månader sedan trodde vi att alla påverkas i lika hög grad, men så är det inte, säger han.

Nu ska den brittiska regeringen utreda varför överdödligheten bland landets minoriteter, exempelvis britter med pakistanska rötter, är tre gånger högre än för genomsnittet.

-Det är en chock. Folk är väldigt upprörda och förbryllade över vad som händer, säger Mohammed Shafique på hjälporganisationen Ashiana.

Följ med SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick och fotograf Filip Huygens till Birminghamn i videon ovan, där de möter människor som försöker förstå varför de är mer utsatta än andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet