Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Eliano Imperato/AFP/TT

Stort räddningspådrag efter jordskred i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer uppges har omkommit och fem saknas fortfarande efter lördagens jordskred på ön Ischia utanför Neapel, enligt italienska la Repubblica.

Ett intensivt räddningsarbete har pågått på ön Ischia efter det jordskred som tidigt på lördagsmorgonen drabbade badorten Casamicciola Terme, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Claudio Palomba, som tituleras prefekt för Neapel, bekräftar att det är två personer som omkommit, rapporterar AP.

Bland de döda finns två barn, en 21 dagar gammal nyfödd och en äldre kvinna. Fem personer saknas fortfarande på söndagskvällen.

Över 160 personer har fått sina hem förstörda av skredet, enligt Ansa.

Stor förödelse

På bilder från platsen syns en enorm förödelse, där bilar antingen begravts i de lermassor som dragit fram över stadens gator eller svepts ut till havs.

15 byggnader i staden har hittills rasat till följd av jordskredet och enligt Claudio Palomba kommer en intensiv räddningsinsats att pågå under söndagen.

”Vi kommer att fortsätta att söka igenom området till dess vi har fått full klarhet i situationen”, säger han till La Repubblica.

Svårt väderläge

Den italienska premiärministern Giorgia Meloni har sammankallat landets regering till ett möte under söndagen för att utlysa ett nationellt nödläge för Ischia.

Förstärkningar till räddningstjänsten har skickats från Neapel, men hårda vindar och regn gör att det är svårt att nå ön såväl vattenvägen som via helikopter.

Jordskredet på Ischia utlöstes efter kraftig nederbörd – och under söndagen har stora mängder regn fortsatt att falla i regionen Kampanien, där ön ligger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.