Jordskred i Tlanepantla, Mexico Foto: Sashenka Gutierrez/TT

Minst en död efter jordskred i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har omkommit och tio personer saknas fortfarande efter ett jordskred i Mexiko på fredagen.

I utkanten av Mexiko City gav en del av ett berg vika under ett jordskred på fredagen, rapporterar AP. Minst en person har omkommit och tio personer saknas efter att stenar störtat ner på hus i ett av Tlalnepantlas tätbebyggda områden.

Husen som ligger runt rasområdet har evakuerats eftersom det finns risk att fler stenar ska ramla. Invånarna uppmanas också att undvika området medan räddningsarbetet pågår.

-Just nu prioriterar vi att rädda de människor som drabbats, sade Tlalnepantlas borgmästare Raciel Pérez Cruz i ett uttalande.

”Tog min yngsta son och sprang ut”

Ana Luisa Borges bor bara tre hus från jordskredet.

– Jag tog min yngsta son och sprang ut ur huset, sedan kom ett stort dammoln, berättar hon för AP.

Hon är en av de som inte får återvända till sitt hus.

– De har bara sagt att vi måste lämna, säger Borges.

Både volontärer och räddningsarbetare har letat efter överlevande i stenmassorna.

– En kollega till mig bor här, han har en fru och två barn under klippstyckena, säger Martin Carmona som tillsammans med sin son hjälper till på platsen.

Jordskredet inträffade efter flera dagars kraftigt regnande i landet samt en jordbävning öster om Acapulco i tisdags. Jordbävningen hade en magnitud på 7,0. och kändes nära 40 mil bort i Mexico City och ledde även till att stenar och jordmassor rasade ner på vägar i delstaten Guerrero.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.