Invånare i Mexico City samlas utomhus efter det att husen skakat i ett jordskalv. Foto: Leslie Mazoch/AP/TT

Tsunamivarning avblåst efter skalv i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 20.47 på tisdagskvällen lokal tid kom flera rapporter om ett skalv i västra Mexiko. Enligt USA:s geologiska myndighet USGS hade skalvet, som inträffade drygt en mil öster om Acapulco, magnituden 7,0.

Trots att skalvet kändes nära 40 mil bort i Mexico City har det under tidig natt, lokal tid, bara rapporterats om ett dödsoffer från delstaten Guerrero, där Acapulco ligger. I Guerrero har skalvet dessutom lett till att stenar och jordmassor rasat ner på flera vägar.

– Som tur var har vi inte sett några allvarliga skador, säger president Andrés Manuel López Obrador.

I huvudstaden Mexico City började flera byggnader att skaka och invånarna rapporteras ha tagit sig ut på gatorna för att undvika fara. Borgmästaren Claudia Sheinbaum skriver på Twitter att inga allvarliga skador rapporterats från mångmiljonstaden.

I stadsdelen Roma Sur sprang rädda invånare ut i regnet.

– Det var fruktansvärt. Det påminner verkligen om skalvet 1985 varje gång något sånt här händer, säger invånaren Yesmin Rizk, 70, till Reuters.

USA:s övervakningssajt tsunami.gov utfärdade en tsunamivarning för bland annat delar av USA:s östkust, Hawaii och Guam, men varningen kunde senare ställas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.