Minst tolv personer skadades när en vägbomb exploderade vid en turistbuss i närheten av Giza-pramiderna i Egypten. Foto: Mohamed Khaled/TT/Ahmed Fahmy

Minst tolv personer skadade i explosion i Egypten

Uppdaterad
Publicerad

Minst tolv personer har skadats i Egypten efter en explosion mot en turistbuss nära pyramiderna i Giza, skriver nyhetsbyrån Reuters.

En explosion har inträffat vid en turistbuss i närheten av det nya egyptiska museet nära pyramiderna i Giza, uppger nyhetsbyrån Reuters. Minst tolv personer ska ha skadats, där de flesta av dem ska vara turister.

Turister från Sydafrika

Det ska ha varit 25 sydafrikanska turister som åkte med bussen från flygplatsen på väg till pyramidområdet, skriver Reuters. Fyra egyptier i en bil i närheten av bussen ska ha skadats av det krossade glaset.

Inga svenska turister ska vara drabbade, enligt Utrikesdepartementets presstjänst.

I december dödades tre vietnamesiska turister och en egyptisk guide när en vägbomb detonerade vid en turistbuss mindre än fyra kilometer från Giza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.