Misstänkt gripen efter blodiga dådet i New York

Uppdaterad
Publicerad

En 62-årig man har gripits misstänkt för att ha utfört den blodiga attacken i New Yorks tunnelbana på tisdagen där 29 personer skadades, skriver flera amerikanska medier.

Det var under morgonen som en ensam gärningsman öppnade eld inne på ett tunnelbanetåg i stadsdelen Brooklyn i New York. Mannen, som också kastade minst en rökgranat, ska ha avlossat totalt 33 skott.

Vid tunnelbanestationen hittades senare odetonerade sprängladdningar.

Trots det stora antalet skadade var det ingen av offren som miste livet. Åtminstone tio av dem träffades av skott och ett flertal åsamkades rökskador.

”Det var rök, blod och människor skrek,” berättade ett vittne för radiostationen 1010 WINS.

Efterlystes av polisen

Den nu gripne mannen som misstänks för att ha utfört dådet är samma man som efterlystes av polisen i samband med händelsen.

Han sades då endast vara intressant för utredningen, men på onsdagsmorgonen meddelade amerikanska myndigheter att han misstänktes för inblandning i själva skottlossningen. Mannen anklagas nu för terrorbrott enligt AP.

Mannen ska tidigare ha laddat upp flera filmer med våldsbudskap på sociala medier och där själv berättat om sin mentala ohälsa, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.