Nederländsk militärpolis undersökte ett flygplan på Schiphol i Amsterdam efter att piloterna tryckt på ett larm inne i cockpit. Foto: Peter Dejong/AP/TT

”Misstänkt situation” på flygplan på Schiphol i Amsterdam

Uppdaterad
Publicerad

Nederländsk militärpolis svarade på kvällen på ett larm från ett flygplan på flygplatsen Schiphol i Amsterdam. Strax därefter kunde man dock meddela att både passagerare och besättning befann sig i säkerhet. Enligt flygbolaget som äger flygplanet var det någon som av misstag råkade utlösa larmet för kidnappningar.

Vid 20-tiden på onsdagskvällen kom rapporter om att en särskild händelse på flygplatsen Schipol. Militärpolis och räddningstjänst sattes då in efter en incident på ett flygplan.

Strax därefter skrev flygplatsen på Twitter att passagerare och besättning lämnat planet, men att händelsen fortfarande undersöks av polisen.

En av flygplatsens terminaler stängdes av och många avgångar ställdes in.

Flygplan landade och startade dock fortfarande på andra delar av flygplatsen.

Premiärminister Mark Rutte har informerats om insatsen.

Strax efter 21-tiden gick flygbolaget Air Europa som äger flygplanet ut på Twitter med informationen om att de av misstag hade utlöst ett larm om kidnappning och att det inte var någon fara. De bad även om ursäkt och meddelade att de nu kunde fortsätta sin flygning från Amsterdam till Madrid.

Schipol-flygplatsen är en av Europas mest trafikerade flygplatser och hanterar mer än 70 miljoner passagerare per år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.