Mohammed förlorade tre barn i israeliskt luftangrepp

Uppdaterad
Publicerad

Antalet dödsoffer stiger efter upptrappningen i konflikten mellan Israel och Hamas tidigare i veckan. Samtidigt som människor grävs fram under rasade byggnader i Gaza stad efter israeliska luftangrepp fortsätter terrorstämplade Hamas sin beskjutning av israeliska städer.

Mohammed Hadidi i Gaza förlorade sin fru och tre barn i vad som beskrivs som den enskilt dödligaste attacken sedan luftangreppen mellan Hamas och Israel bröt ut. Hans familj var på besök hos släktingar i Gaza stad under natten mot söndag när de träffades av en israelisk raket, skriver AP. Flera av hans släktingar saknas fortfarande, och hans sex månader gamla son är hittills den enda som hittats vid liv.

– Vad har barnen gjort? De är oskyldiga och älskade av gud, men de bombades när de sov i sitt hem, säger Mohammed till nyhetsbyrån.

Israel-Palestina 2021

”Jag vaknade av sirener”

Samtidigt som människor fortfarande grävs fram i rasmassorna i Gaza fortsätter Hamas att avfyra raketer mot Israel. Många angrepp stoppas av Israels försvarssystem ”Iron dome”, men inte alla.

– Jag vaknade av sirener och skrek att alla skulle ta sig till skyddsrummet. Sekunden efter att jag stängde dörren hördes en smäll som fick huset att röra på sig, berättar Hagit Elkaslasi i den israeliska staden Beersheba.

Se förödelsen i videospelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Israel-Palestina 2021

Mer i ämnet