Förhandlingstempot skruvas upp när klimatmötet COP26 går in på sin åttonde dag. Det är nämligen i dag som ländernas miljöministrar och förhandlare ansluter till förhandlingsbordet.
– Om den första veckan handlade om politiska utspel om kolkraft och skogsavverkning så handlar vecka två om pengar, som är det verkliga minfältet. Och nu måste alla länder komma överens, säger Erika Bjerström, SVT:s klimatkorrespondent.
”Ett test på hur bra Parisavtalet är”
Tre saker står i fokus för förhandlingarna: regler för utsläppshandel, tidsramar för minskade koldioxidutsläpp och ett gemensamt rapporteringssystem.
Alla tre är löften som stipulerades i det tidigare Parisavtalet men som aldrig realiserades.
– Det här toppmötet är på många sätt ett test på hur bra Parisavtalet är. Vi kommer att få se om det tidigare avtalet kan leverera, säger Erika Bjerström.
Miljarder utlovas till fattigare länder
En annan viktig fråga är finansiering. Redan 2009, under klimattoppmötet i Köpenhamn, lovade världens rika länder att bidra med 100 miljarder dollar om året för att finansiera klimatomställningen i fattigare länder. Trots att bidraget ansågs vara i underkant har löftet aldrig infriats.
Nu ser det ut som att det kan dröja ytterligare ett år innan bidraget blir verklighet.
– Det har skapat en stor förtroendeklyfta som kommer att försvåra förhandlingarna. Men det är fortfarande bara måndag så jag tror inte att det är omöjligt att det kommer löften om mer pengar innan fredag. De rika länderna måste öka sina ansträngningar nu, säger Erika Bjerström.
Kommer bråka om utsläppsrätter
En annan knäckfråga är handeln med utsläppsrätter. Systemet, som ska göra det dyrt att släppa ut mer, har öppnat upp för vad vissa kallar för kryphål.
Fram till nu har det varit möjligt att dubbelräkna klimatåtgärder, vilket innebär att både landet som betalat för klimatåtgärderna och landet där åtgärderna sker kan räkna hem samma utsläppsminskning. EU har argumenterat för att det ger en felaktig bild av hur stora utsläppen faktiskt är. Ryssland, däremot, tycker att dubbelräkningen ska fortsätta.
– Det är en av sakerna man kommer bråka om, säger Erika Bjerström.
Vad kommer veckans förhandlingar att resultera i? Parisavtalets regler kommer troligen vässas något, frågan är bara hur mycket.
– Löften är en sak. Det som avgör är vad som händer när alla åker hem från Glasgow och ska ta beslut om åtgärder för att få ner utsläppen, med start nästa måndag. Det blir sanningens minut.