Michael Flynn (t.v.) avgick som nationell säkerhetsrådgivare vid Vita huset sedan det framkommit att han dolt uppgifter om kontakter mellan Trumps valkampanj och ryska företrädare inför presidentvalet 2016. T.h. åklagare Robert Mueller. Foto: TT

Mueller: Michael Flynn bör slippa fängelse

Uppdaterad
Publicerad

USA:s före detta nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn bör inte behöva avtjäna något fängelsestraff till följd av sin del i den pågående Rysslandsutredningen. Tvärtom har Flynn samarbetat mycket väl och kan även ha bidragit till att ha uppmuntrat andra till samarbete. Det skriver specialutredaren Robert Mueller i ett domstolsyrkande.

Michael Flynn avgick som nationell säkerhetsrådgivare vid Vita huset sedan det framkommit att han dolt uppgifter om kontakter mellan Trumps valkampanj och ryska företrädare inför presidentvalet 2016.

Den särskilde utredaren i den så kallade Rysslandsutredningen, Robert Mueller, utreder dessa kopplingar, och Flynn har sedermera gått med på att hjälpa till i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Ryssland

Mer i ämnet